Wat te eten als je uit eten gaat?

Uit eten gaan

Het is een van de grootste vragen waarmee je wordt geconfronteerd als je op dieet bent of bepaalde dingen niet eet: wat moet ik bestellen in het restaurant? Hier vertellen we je enkele opties. Een van de grootste uitdagingen voor sporters die een gezonde levensstijl willen behouden, is beslissen wat ze gaan bestellen als ze uit eten gaan. Je kunt niet de hele tijd thuis eten, maar eten in restaurants en bars bevat vaak veel koolhydraten en verzadigde vetten. Is het überhaupt mogelijk om gezond te eten als je uitgaat? Wat te eten om gezond te blijven – Mission Impossible? Het eerste dat in je opkomt, zijn de obstakels die je soms voor jezelf creëert. Je denkt bijvoorbeeld dat het verkeerd is om naar een hamburgertent te gaan en flessenwater en een salade te bestellen. We houden allemaal wel eens van een pizza of hamburger, en er is waarschijnlijk niet veel voor nodig om je te overtuigen.

Voordat we verder gaan, besef dat er niets mis is met af en toe iets ongezonds eten. Aan het einde van de dag doet de dagelijkse levensstijl ertoe. Als hij gezond is, ben jij een gezond persoon. Dus maak je geen zorgen als je een keer per maand met je vrienden uitgaat en iets meer wilt eten dan gepland! Er zal niets ergs van komen.

Kies het juiste restaurant

U kent waarschijnlijk de meeste restaurants in uw omgeving. Belangrijker; je weet welke gezonde gerechten hebben en welke niet. Je vrienden hebben misschien al een plek gekozen, maar je kunt ze misschien nog steeds overtuigen om ergens te eten met gezonde opties.

Onthoud dat gezond eten niet betekent dat je altijd salades moet eten. Een restaurant dat gegrild vlees serveert, is perfect voor je proteïne en ik weet zeker dat je vrienden er ook dol op zullen zijn. Een goede keuze is bijvoorbeeld https://www.puurtop.nl.

Eet iets voordat je uitgaat

Veel mensen eten overdag niet en denken ’s avonds liever wat meer te eten. Maar dat is een grote fout. Als je overdag niet eet, krijg je ontzettende honger.

Eet normaal gedurende de dag en eet wat fruit voordat je naar een restaurant gaat. Dit verzadigt niet alleen je eetlust, maar het geeft je ook wat suiker, wat je trek vermindert. Dit helpt tegen overeten.

Simpele maaltijden zijn meestal gezonder

Het is nu makkelijker om gezond te eten dan vroeger. Er zijn veel restaurants waar je eenvoudige gerechten kunt vinden. We hebben het bijvoorbeeld over gegrild vlees en groenten of vis uit de oven. Denk niet dat salades de enige gezonde maaltijd zijn. In plaats van vlees te kiezen dat gekookt is in rijke sauzen, kies er een die geen saus bevat. Als het bijgerecht friet is, vervang dan salade of witte rijst. Deze opties zijn beschikbaar bij de meeste restaurants. dranken

Het kan een probleem zijn als u dranken vergeet op te nemen als onderdeel van een gezond dieet. Water is de beste keuze, maar je kunt ook kiezen voor naturel sap. Als je echt een niet-alcoholische drank wilt, kies dan voor een koolzuurhoudende, suikervrije drank. Vergeet gebottelde sappen, zoete frisdrank of wijn. Ze bevatten allemaal veel calorieën.

Nagerecht

Wie kan een goed restaurantdessert weerstaan? Wij niet, dat is zeker! En misschien heb jij er ook problemen mee? Maar we hebben goed nieuws voor je. Als je iets gezonds hebt gegeten voor het avondeten, kun je een toetje nemen. Of nog beter; kies de helft van een dessert. Zo voel je je minder schuldig, maar net zo tevreden. De meeste mensen willen geen salade delen, maar het toetje is een ander verhaal! Er zullen waarschijnlijk veel vrijwilligers zijn.

Wat te eten als je uit eten gaat?
Schuiven naar boven