Wat is het juiste stempelmodel voor mij?

Bedrijfsstempel

Het juiste stempelmodel wordt meestal gekozen op basis van het beoogde gebruik en de grootte van de opdruk. De meest voorkomende stempels zijn:

Houten stempel

Houten stempels zijn onmisbaar. Hoewel de automatische stempels (zelfinktende) veel voordelen hebben ten opzichte van de houten stempels, zijn de houten stempels nog steeds de best verkochte stempels in Duitsland. Misschien omdat stemplen met een handstempel gewoon leuker is dan met een automatische stempel? Het is geen toeval dat alle motiefstempels (hobbystempels) ook handstempels van hout zijn. Daarnaast zijn ze zeer milieuvriendelijk.

Een spijker in het handvat helpt je de weg te vinden, zodat de stempel niet verkeerd om op het papier terechtkomt. Een deel van de stempelafdruk is op één zijde van de houten stempel gedrukt, zodat u gemakkelijk onderscheid kunt maken tussen meerdere stempels. Zeer grote opdrukken zijn alleen mogelijk als houten stempels, nog grotere als wiegstempels. Als het rubberen tekstplaatje een keer verandert, verandert dat wel.

Voor het zelfinkten wordt de complete houten stempel nieuw gemaakt, aangezien het stempelhout maar een paar cent kost. Bijzonder grote stempels kunnen op aanvraag worden besteld. Aangezien de tekstplaat van de houten stempel niet geleid wordt door een mechanisme zoals bij een automatische stempel, is het moeilijker om de stempel zuiver te drukken.

Voordelen: klassiek, goedkoop, milieubewust, zeer grote opdrukken mogelijk, leuk. Nadelen: extra stempelkussen nodig, vieze vingers of bestempeld bureau, moeilijke bedrukking, stempelkussen moet open en dicht, uitgedroogd stempelkussen als je vergeet dicht te doen.

Kunststof

De zelfinktende (of automatische stempel) is de perfecte stempel voor privégebruik. Het heeft een ingebouwd stempelkussen, je drukt erop en de stempel is klaar. Geen vieze vingers en geen gestempeld bureau. Na elke stempelafdruk sluit het stempelkussen automatisch. Volgens de fabrikant zou het vele duizenden afdrukken moeten kunnen bevatten en kan het op elk moment probleemloos opnieuw worden geweekt of vervangen.

Voor de automatische stempels kunt u kiezen uit verschillende behuizingskleuren. Zo kun je altijd de juiste kiezen, ook als je meerdere zegels hebt. U kunt de stempelapparaten ook personaliseren, d.w.z. u kunt ze labelen, bijvoorbeeld met de opdruk van de stempel. Op deze manier kunnen meerdere stempels met dezelfde behuizingskleur eenvoudig van elkaar worden onderscheiden. Daarnaast kunt u kiezen uit 5 verschillende opdrukkleuren: zwart, blauw, groen, rood en violet. Informatie over andere kleuren

Voordelen: goedkoop, licht en klein, ingebouwd stempelkussen, schone opdruk Nadelen: niet zo robuust en nauwkeurig als een professionele metalen stempel.

Met metaal versterkt zelfinktend

De met metaal versterkte zelfinktende stempel is de juiste stempel als u veel stempelafdrukken maakt, regelmatig op kantoor stempelt of waarde hecht aan een schone afdruk. Door het metalen frame is het mechanisme niet alleen duurzamer, maar geleidt het de stempelplaat ook nauwkeuriger. Daardoor zijn de stempelafdrukken schoner en scherper. Daarnaast ligt hij goed in de hand en stempelt hij rustig; Voordelen die u zult waarderen als u wat meer moet stempelen. Het grote stempelafdrukvenster helpt u om meerdere stempels in één oogopslag te onderscheiden.

Voordelen: robuust, zeer nauwkeurig mechaniek, daardoor de schoonste afdrukken, ingebouwd stempelkussen.

Volledig metaal – zelfinktend

All-Metal – Self-Inking zijn de stevigste stempels. In principe zijn ze vergelijkbaar met de metaalversterkte zelfinktende inkten, alleen de plastic coating, die eigenlijk niet nodig is, is weggelaten. Houd je niet van onnodig plastic? Dan is de full metal stempel de juiste keuze voor jou. Een stempel waarmee je ook in een mum van tijd een spijker in de muur kunt slaan. Geen risico op een kapot kunststof onderdeel bij een val.

Wat is het juiste stempelmodel voor mij?
Schuiven naar boven