Kun je een smartwatch gebruiken zonder mobiele telefoon?

Slim horloge

Het gebruik van een smartwatch zonder mobiele telefoon is beperkt Welke van de vele smartwatches je ook hebt gekozen, je moet ze meestal koppelen met je smartphone. Dit is nodig om extra apps op het horloge te kunnen installeren of om gegevens op lange termijn op te slaan. Een smartwatch kan echter met beperkingen ook zonder mobiele telefoon gebruikt worden.

Zo gebruik je je smartwatch zonder mobiele telefoon

Nadat je een smartwatch hebt gekocht, moet je deze meestal koppelen met je smartphone. Dit is nodig om de klok in te kunnen stellen. Je hebt de mobiele telefoon ook nodig om andere apps op het horloge te installeren. Als je de smartwatch in principe zonder mobiele telefoon wilt gebruiken, kan dit de functionaliteit van het horloge ernstig beperken. Het is echter mogelijk om het horloge zonder problemen van de smartphone te scheiden, in ieder geval voor de tijd dat u gaat joggen of zwemmen.

  • Smartwatch en mobiele telefoon hoeven niet altijd naast elkaar te liggen. Meestal worden de apparaten automatisch gesynchroniseerd zodra de mobiele telefoon weer in de buurt is.
  • Het aantal functies is voor deze tijd slechts beperkt. U kunt echter altijd bijvoorbeeld muziek afspelen.
  • Als je daarentegen een smartwatch met ge├»ntegreerd WLAN of LTE hebt, kun je veel meer functies gebruiken.
  • Een andere functie die u zonder mobiele telefoon kunt gebruiken, is hartslagmeting. Bij gebruik van de Apple Watch kun je zelfs alle functies gebruiken waarmee je tijdens het sporten je gezondheidstoestand in de gaten kunt houden.

Zonder mobiele telefoon: bruikbare functies op de smartwatch

Als je een smartwatch hebt met wearOS als besturingssysteem, kun je verschillende functies gebruiken zonder verbonden te zijn met de mobiele telefoon. Dit omvat de weergave van de tijd en datum, het gebruik van timers, wekkers en stopwatches, evenals de weergave van het aantal stappen. Als je smartwatch gps heeft, kun je je training ook opnemen zonder mobiele telefoon. Muziek luisteren via de smartwatch kan ook als je de muziek van tevoren op het horloge hebt opgeslagen. Bezitters van een Apple Watch hebben ook zonder mobiele telefoonverbinding veel functies tot hun beschikking. Naast de reeds beschreven functies is het op de Apple Watch ook mogelijk om foto’s uit gesynchroniseerde fotoalbums weer te geven en aankopen te doen met Apple Pay.

Kijk in onze smartwatches top 5 naar een geschikte smartwatch die wel geconbineerd kan worden.

Kun je een smartwatch gebruiken zonder mobiele telefoon?
Schuiven naar boven