De moestuin besproeien: automatisch en waterbesparend

Moestuin

Geef de moestuin gericht water en bespaar zo water en zorg voor een geslaagde oogst: hiervoor is een automatisch irrigatiesysteem beschikbaar dat snel en eenvoudig kan worden geïnstalleerd. Iedereen heeft het over water besparen, wij ook. Nadat ik al de beste ervaring had opgedaan met het automatische bewateringssysteem van GARDENA in de siertuin, moest nu ook de bewatering van de moestuin geoptimaliseerd worden. Want wat heb ik eraan als ik weet dat de vaste planten om 5 uur ’s ochtends water krijgen, maar de groentezaailingen dorst hebben? In tegenstelling tot de overwoekerde heesters en vaste planten, die we maar heel zelden maar grondig water geven, hebben jonge groenten meer aandacht nodig. Dit is niet alleen het geval bij mensen.

De GARDENA Micro-Drip-System Startset biedt alles wat een moestuin nodig heeft en is ook geschikt voor bloemperken. Het is perfect voor een snelle montage van slangen met sproeikoppen volgens de behoeften van de planten. Per set kan maximaal 40 vierkante meter worden bewaterd. Je kunt het systeem ofwel op de kraan aansluiten en handmatig starten of op het automatische systeem aansluiten, wat natuurlijk duidelijke voordelen biedt en ook voor ons de oplossing was.

Installeer het Micro-Drip-systeem.

Het principe is heel eenvoudig: je hebt het basisapparaat voor het regelen van de waterdruk nodig om het op je kraan aan te sluiten. Hieraan is de micro-druppelslang bevestigd, die zeer flexibel is en eenvoudig met een mesje in het bed kan worden doorgeknipt. Een plank als basis vergemakkelijkt een soepele snede. De slang kan met kruis- of L-stukken zo worden gelegd dat het bed in verschillende drinkplaatsen kan worden verdeeld of u kunt uw speciale bedvorm individueel uitrusten.

Om de sproeikoppen vast te schroeven, boor je eenvoudig met een montagegereedschap gaten in de slang – een beetje zoals een prik in een blikje gecondenseerde melk. Afhankelijk van uw behoeften kunnen er koppen zijn met een bewateringsoppervlak tot 90 graden of zelfs 360 graden. Gebruik grondankers om de slang in de grond te verankeren zodat er niets wegglijdt.

Bespaar water met het Micro-Drip-System.

Het behoud van hulpbronnen staat tegenwoordig op ieders lippen, vooral dat van water in gebieden met weinig regenval. Maar helemaal zonder werkt het ook niet – het is dus de vraag hoe en wanneer. Met het GARDENA Micro-Drip-System kunt u water geven precies zoals het nodig is: met een zachte beregening van zaailingen, jonge planten en de meeste groenten. Door de sproeiers te plaatsen en af ​​te stellen, bepaal jij welke planten hoeveel water krijgen – meer dorst, minder veeleisend.

Met extra druppelaars, die ook kunnen worden gebruikt, is het ook mogelijk om dicht bij de grond te druppelen – dit bespaart nog meer water en is handig voor gewassen zoals tomaten waarvan de bladeren geen water verdragen.

U kunt uw set ook integreren in uw automatische irrigatiesysteem – u heeft alleen een T-stuk nodig om in een bestaande druppelleiding te steken of aan te sluiten op een meervoudige verdeler. Dan kunt u ook het tijdstip instellen waarop het systeem begint met besproeien. Bij ons is dat in de vroege ochtenduren, als de slakken al slapen en de zon nog niet op is.

Spulletjes voor de moestuin kun je overigens vaak wat goedkoper kopen bij www.andriez.com.

De moestuin besproeien: automatisch en waterbesparend
Schuiven naar boven